Wifi issue on macbook pro 2018 with connected hub

by Bogdan Dubyk   Last Updated October 10, 2018 14:01 PM

I have bought https://www.amazon.com/gp/product/B07BNYPLTN/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1 hub on Amazon and all works perfect, but I have noticed that my internet connection speed decreased dramatically. And I found that it depends on the connected hub. When it plugged in, my internet speed is around 500kbps, but when I turn it off my speed is returning back to 15Mbps. This hub has 1Gb ethernet adapter and Am I wondering maybe it's related and I need somehow delete that adapter interface?

ifconfig showing me that interface when hub plugged in:

Hardware Port: USB 10/100/1000 LAN
Device: en7
Ethernet Address: 00:e0:4c:68:01:01

Hardware Port: Wi-Fi
Device: en0
Ethernet Address: f0:18:98:09:52:ed

Hardware Port: Bluetooth PAN
Device: en6
Ethernet Address: f0:18:98:09:48:92

Hardware Port: Thunderbolt 1
Device: en1
Ethernet Address: ca:00:40:f0:d9:01

Hardware Port: Thunderbolt 2
Device: en2
Ethernet Address: ca:00:40:f0:d9:00

Hardware Port: Thunderbolt 3
Device: en3
Ethernet Address: ca:00:40:f0:d9:05

Hardware Port: Thunderbolt 4
Device: en4
Ethernet Address: ca:00:40:f0:d9:04

Hardware Port: Thunderbolt Bridge
Device: bridge0
Ethernet Address: ca:00:40:f0:d9:01

but I delete connection in System Preferences->Network and also when I'm running sudo networksetup -listallnetworkservices I can see only WIFI service



Related Questions


Run 1920X1200 HiDPI on a 13" MBP Retina - High Sierra?

Updated November 09, 2017 11:01 AM


Kinesis Mac Alt Key

Updated May 11, 2018 18:01 PM

New battery installation in the Macbook Pro

Updated October 04, 2018 04:01 AM

Why macos Zoom is not maximize and how to maximum?

Updated August 01, 2018 09:01 AM