LG G6 (H870) LineageOS 14.1 - Encryption not working

by BufferOverflow   Last Updated September 13, 2017 14:11 PM

I have been waiting for official port of LineageOS to my LG G6 (H870). And yesterday I decided to install the newest version of LineageOS (14.1 20170912) on my G6. I downloaded unlock.bin from LG's official site, unlocked the bootloader, verified the unlock. Then I installed TWRP (3.1.1-0-H870), booted in recovery mode, wiped cache, data, and system partition before I installed LineageOS from zip file (due to the instruction on LineageOS official wiki). I also installed OpenGapps (micro arm64 20170912), and restarted.

Everything worked well until i tried to encrypt the phone. I plug the phone in AC, push «Encrypt phone» button, input my PIN code and verify that I want to encrypt the phone. The phone restart, the phone display the «gear splited» Android mascot (the below one, without the header and progressbar).

enter image description here

But nothing happens, the phone display it for a few seconds before it continue boot process.

I also discovered that «Device Storage» (Settings > Storage Settings) tells med that «-14.01 GB used of 7.40 GB».

Is there someone who has had similary problems? Or know how to fix this?



Related Questions




Transfer adoptable SD card to another ROM

Updated April 16, 2017 20:11 PM

lineage OS encrypt phone --> bootloop

Updated April 13, 2017 20:11 PM

How to reset the device administrator entries

Updated March 26, 2017 22:11 PM